سیبزمینی از نظر سطح زیر کشت در بین محصولات زراعی رتبه چهارم را در جهان دارا است. این محصول هر ساله مورد حمله عوامل مخرب، از جمله بیماری اسکب قرار میگیرد که یکی از عوامل محدود کننده در میزان عملکرد این محصول مغذی است.
علائم بیماری
(Streptomyces scabis) نام باکتری عامل این بیماری است که اندامهای زیرزمینی را مورد حمله قرار میدهد و در اثر آن غدههای سیبزمینی پوسیده و ترک میخورند، لکههای قهوهای رنگی روی محصول ایجاد میشود و در نهایت این لکهها به حالت چوبپنبهای در میآیند. بیماری اندام های زیر زمینی را مورد حمله قرار می دهد به طوری که غده های سیب زمینی پوسیده و ترک خورده و لکه های قهوه ای رنگی روی آن ایجاد می شود که در نهایت این لکه ها به حالت چوب پنبه ای در می آیند.
لازم است بدانید مدیریت آبیاری و نگه داشتن رطوبت بهینه خاک در کاهش بیماری موثر است و ایجاد شرایط خشکی در زمان تشکیل غدهها موجب توسعه بیماری خواهد شد.
کنترل
- کنترل علفهای هرز بخصوص پیچک
- تناوب زراعی مناسب
- رعایت بهداشت باغ
توصیه جنوبگان
کاتیوشا محصول جدید جنوبگان حاوی ۲۲ درصد گوگرد کاملا محلول به فرم S و تهیه شده از منبع تیوسولفات پتاسیم در کنترل آفات و بیماری ها به کشاورزان عزیز توصیه می شود.
در مورد میزان و زمان مصرف طبق نظر کارشناسان و بر اساس شرایط باید اقدام نمود.