کلزا به علت سازگاری بالا با طیفهای مختلف آب و هوایی گزینه مناسبی در جهت تولید روغن در نقاط مختلف کشور است.
توجه به عنصر پتاسیم در تغذیه به جهت بهبود کیفیت این محصول، می تواند نتایج سودمندی را به دنبال داشته باشد.
کلزا به مقادیر زیادی پتاسیم نیاز دارد، به طوری که در صورت کمبود این عنصر، شاهد سوختگی و قهوه ای شدن نوک برگهای مسن خواهیم بود.
گیاهانی که در معرض کمبود این عنصر قرار می گیرند دارای رشدی کند و سیستم ریشه ای ضعیفی هستند.
یکی از معضلات مزارع کلزا خوابیدن ساقه است.
با توجه به تحقیقات به عمل آمده، یکی از دلایل این عارضه می تواند ناشی از کمبود عنصر پتاسیم در گیاه باشد.
توصیه جنوبگان
جنوبگان در سبد محصولات آبیاری خود سه محصول پتاس بالا را داراست، با نام های پتاسل و فرتریکس ۳۰-۵-۱۵ و فرتریکس ۳۶-۱۲-۱۲، که در مرحله شکل گیری غلاف کلزا مصرف آنها به کشاورزان عزیز توصیه می شود.
میزان مصرف: ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم در هکتار