✨عوامل موثر در پنجه زنی گندم✨
🌱هر بوته گندم چندين ساقه داشته و نخستين ساقه ای كه از خاك بيرون می آيد موسوم به ساقه اصلی و ساقه های بعدی پنجه ناميده می شوند.
🌱عوامل موثر در این امر عبارتند از:
🌾 تاریخ کاشت
👈کاشت دیر هنگام موجب می شود تا گیاه در زمان پنجه زنی با آب وهوای گرم(بهار) ودرجه حرارت بالا برخورد نموده و بسرعت از مرحله پنجه دهی عبور کند در نتیجه دوره پنجه زنی کوتاه و تعداد پنجه ها کاهش می یابد.
🌾 میزان بذر مصرفی وعمق کاشت
👈میزان بذر با تراکم رابطه مستقیم وبا پنجه زنی رابطه عکس دارد بدین مفهوم که هرچقدر میزان بذر مصرفی بیشتر از حد استاندارد باشد تراکم در مزرعه افزایش و پنجه دهی کاهش پیدا می کند.
🌾 شرایط جوی
👈بهترین وضعیت جوی برای پنجه زنی هوای سرد ابری می باشد.
🌾رطوبت
👈تامین رطوبت مناسب وآبیاری در حد نیاز گیاه رابطه مستقیمی با تولید پنجه دارد.
🌾 کودهای پایه
👈فراهم بودن عناصر غذایی در زمان پنجه دهی خصوصاً کودهای پایه از جمله نیتروژن نقش بسزایی در تولید پنجه ایفاء می کنند.
🌾 آفات وبیماریها
👈وجود آفات وبیماریها از جمله قارچهای عامل پوسیدگی ریشه، باعث کاهش سطح سبز مزرعه و توقف پنجه دهی میشوند.
🔸️توصیه کارشناسان جنوبگان🔸️
👈 با توجه به موارد فوق و بهره بردن از تقویم تغذیه گندم جنوبگان و همچنین ارتباط با کارشناسان جنوبگان، کیفیت و کمیت محصولات خود را افزایش داده و مزارع گندم پربارتر و بهینه تری را فراهم آورید.